© Plotter Service Kft. (2015)

A körültekintő választás


Az ecsettel való bíbelődés helyett nyomtassa a festményeket


A Roland falfelületekre való nyomtatáshoz tervezett speciális alapanyagát használva csodaszép falfestményeket készíthet, méghozzá gyorsan, egyszerűen, és ecset nélkül. Ecset és kézzel történő festés helyett használjon nyomatokat a fal dekorálására. A nyomatok egy speciális alapanyagra kerülnek először. Ha ezt követően az alapanyagot a falhoz préseli – melyet előzőleg már bevont a megfelelő alapozóval – akkor az alapanyagra felvitt nyomat a falra kerül. Az eredmény egy szemet gyönyörködtető nyomat, ami ugyanúgy néz ki és ugyanolyan tapintású, mint egy igazi freskó.


Alkalmazási területek


A nyomtatáshoz használandó speciális átviteli anyag (RMC-WP-25-610/1220) több éves fejlesztés eredménye. Az Eco Solvent festékkel erre az alapanyagra készített nyomatok könnyedén vihetők fel a falra, és sem hőre, sem extrém nyomóhatásra nincs szükség a folyamat során. Az alapanyag egyéb felületeken, pl. kő vagy fa padlón, bútorokon is használható.


Ha VersaCAMM, VersaArt vagy SolJET készülékkel rendelkezik, akkor akár azonnal munkához is láthat.


Előnyök


    Ezzel az alapanyaggal csodaszép freskókat, falfestményeket, és egyéb fali dekorációkat készíthet

    A régi freskók könnyedén felújíthatók

    A minőség kiváló, a freskók pedig hosszú élettartamúak

    A speciális alapanyagra a Roland ECO-SOL Max festékekkel nyomtathat

    A képek nagy felbontásúak

    A festék kiválóan rögzül az anyagon

 

Alkalmazási folyamat


    Használja a speciális RMC-WP profilt, és a képet tükrözve nyomtassa az alapanyagra. A nyomatot 12–24 órán keresztül hagyja száradni.


    Fesse le a falfelületet fehér vagy világos színű, vízbázisú festékkel. Hagyja a festéket legalább 12 órán keresztül száradni.

    Vigyen fel három réteget a vízbázisú, akril alapozóból (1/3 akril alapozó – 1/6 víz) a falra.

    Helyezze a speciális alapanyagra készített nyomatot a még nedves falra ahhoz hasonló módon, mintha tapétázna: használjon tapétázó kefét a nyomat egyenletes felviteléhez, és a tetejétől kezdve, folyamatos, lassú mozdulatokkal haladjon a nyomat alja és oldalai felé.

    Ugyanazt az alapozót használva alaposan nedvesítse meg a nyomat külső részét (poliészter felület) és hagyja száradni 24 órán át (minimálisan 12 órán keresztül).

    Tiszta vízzel nedvesítse meg a poliészter felületet. Három – öt perc múlva óvatos mozdulatokkal távolítsa el a poliészter hordozót a falról.


Retusálásra, további javításra is van mód, ha akril-, tempera- vagy akvarellfestéket használ. Száradás után a retusált színek ugyanazzal az alapozóval fixálhatók, amit az előző lépésekben is használt. Az így készült dekoráció átlátszó lakkréteggel védhető (lehetőleg nem víztartó, az előzőekben használt akril és vízbázisú termékekkel kompatibilis anyagot használva).

 

Termékspecifikációk


    A speciális alapanyag elülső része poliészter, a hátulsó része szilikon papír.

    A tekercs magja 76,2 mm, szélessége 610 -1220 mm, hosszúsága 25 m.

    Az optimális alkalmazási hőmérséklet 10–35 °C.

    A minőségromlást megelőzendő a fóliatekercset az alábbi környezeti feltételek mellett javasolt tárolni: 10 – 30°C hőmérséklet, 35 – 65% relatív páratartalom. Az eredeti csomagolásban az anyag szavatossága két év.Kód                      Szélesség x Hossz Ár

RMC-WP-25-610 610 mm x 25 m 400,00 Euró + ÁFA

RMC-WP-25-122 1220 mm x 25 m 700,00 Euró + ÁFA


Lehetőség van induló mintacsomag rendelésére:


RMC-WP-KIT 150 Euró + ÁFA


A Wallprint Kit tartalma:


        61,00cm x 3,00m tekercs,

        250ml Acrylic mélyalapozó,

        250ml Acrylsiloxanic védőlakk,

        1 gumi görgő,

        1 kefe 5,5x28cm,

        1 festőecset 5x15cm,

        CD videó felhasználási segédlet (angol)