© Plotter Service Kft. (2015)

A körültekintő választás

Változtatható adat nyomtatás: Hogyan fogjak hozzá?


A Roland DG VersaWorks RIP szoftver használható változtatható adat nyomtatására. Ez azt jelenti, hogy módosíthatja a szöveget és/vagy képet nyomatról-nyomatra, miközben a maga a kinézet ugyanaz marad. Ez kifejezetten hasznos, például, ha névtáblát, termék címkét vagy tanúsítványt akarunk nyomtatni. Röviden, a változtatható adatok révén gyorsan és könnyen egyedi nyomatokat készíthet.


A változtatható adatokkal személyre szabhatja a nyomatokat. Például, céges névtábla sorozatot nyomtathat, ahol az alkalmazottak fotója, neve és beosztása nyomatról-nyomatra változik. A Roland VersaWorks segítségével könnyen módosíthatja és nyomtathatja a változó adatokat. A következő példa megmutatja, hogyan kivitelezhető mindez.


1. Készítse el a tervet a saját tervező programjában


Tervezzen egy névtáblát egy bármilyen tervezőprogramban, például, Adobe Illustrator-ban. A tervben jelölje meg hova kerüljön a változó adat (név, beosztás, azonosítószám, fotó). 

2. Készítsen adatbázist a változó adatokból


Készítsen egy táblázatot (pl. Excelben) négy oszloppal. Az első sor tartalmazza a változó adatmező neveket. Ebben az esetben, a VDP_Nev, VDP_Beosztas, VDP_Azonositoszam és VDP_Foto. A következő sorokat töltse fel az alkalmazottak adataival.


Mentse el a fájlt CSV, TXT (tabulátor vagy szóköz legyen az adatok között) vagy HTML formátumban.


3. Nyomtassa ki a változó adatokat a VersaWorks-szel


Kezdje a ‘Nev_tabla.eps' fájl hozzáadásával a munkalistához. Kattintson rá duplán a fájlra és tabulátorral menjen a tulajdonságlista legaljára.