© Plotter Service Kft. (2015)

A körültekintő választás

Az új Roland VersaWorks® szoftver beépített PANTONE® színkönyvtárral rendelkezik
A Roland DG bemutatja a VersaWorks új verzióját, egy mindennel felszerelt, könnyen használható RIP szoftvercsomagot, amit kifejezetten a vállalat által gyártott nagyformátumú tintasugaras nyomtatókhoz és nyomtató/vágógépekhez fejlesztettek ki. A szoftver új verziója magas szintű színkezelést tesz lehetővé.


A VersaWorks új verziójával a Roland DG 6 PANTONE PLUS és Goe™ színkönyvtárral, valamint jól használható, tervezést és gyártást segítő eszközökkel bővült, amit az igényes grafikáknál, de más olyan alkalmazásoknál is jól ki lehet aknázni, ahol a precíz színillesztés alapvető követelmény.  Ezek a színkönyvtárak lehetővé teszik a felhasználók számára a design fájlban bizonyos PANTONE színek olyan CMYK színekké történő konvertálását, melyeket már fel tud dolgozni egy Roland DG tintasugaras eszköz. Az egyszerűsített munkafolyamat révén jelentős mértékben csökkenti a színillesztéshez szükséges időt és megfelelően előkészített média esetén hamar rendelkezésre áll az adott szín.


A Roland DG VersaWorks szoftverének legújabb verziója egy új festékcsere funkcióval is rendelkezik, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy lecseréljen a dizájn fájlban egy színt egy másik, tetszőleges  VersaWorks színkönyvtárból származó színre, és mindezt a forrásfájl újbóli megnyitása nélkül.  A VersaWorks használatával a felhasználók 16 színkönyvtárhoz férhetnek hozzá, köztük az új PANTONE színkönyvtárhoz és a Roland Color System könyvtárhoz -  ami a Roland saját színillesztő megoldása, több mint 1 500 hagyományos és metál színárnyalattal.  A felhasználók a dizájnban szereplő színeket fehér és világos szín-opciókra is lecserélhetik, mivel ezt számos Roland nyomtató támogatja.


“A Roland, mint a nagyformátumú nyomtatási iparág vezetője, sokoldalú termelési eszközöket kínál a világ legkreatívabb üzleti szereplőinek,” mondja Andrew Hatkoff, a PANTONE technológia licencezési és üzletfejlesztési alelnöke.  “Örülünk, hogy a Roland partnerei lehetünk és a PANTONE színillesztéssel mi is hozzájárulhatunk üzleti sikereikhez.  Mint a dizájn és grafikai iparág meghatározó szereplője, a PANTONE biztosítja a végfelhasználók számára azt a maximális kreatív rugalmasságot, pontos színillesztést és fejlett képalkotást azokban az alkalmazásokban, melyekkel ezt az üzletet működtetik.”

 

“A 4.8-as verzióval tovább javítottuk a VersaWorks szoftvert, ami áttörést jelent a színkezelés terén,” mondta Kevin Shigenoya, Roland DG Global értékesítési vezetője a Roland DG Corp.-nál.  “Büszkék vagyunk rá, hogy beépített PANTONE színkönyvtárat kínálunk, amivel a színillesztés még könnyebben és pontosabban végrehajtható.  Mivel a mellékelt RIP szoftverünk, a VersaWorks eljuttatja ezt az innovatív, új lehetőséget – és nem beszélve a többi speciális VersaWorks funkcióról – közvetlenül a vevőinkhez, s mindezt ingyenesen, egy könnyen használható, teljesen integrált megoldás formájában.”  


A tartós grafikát készítő szakemberek legjobb választását jelentő Roland tintasugaras nyomtatók és nyomtató/vágógépek az ideális termelési eszközök, ha felíratok, szalagcímek, karosszériafóliák, egyedi díszítőelemek, csomagolás prototípusok, címkék, matricák és transzparensek készítése a feladat.  A legújabb Adobe CPSI 3019 motorra épülő VersaWorks 4.8 RIP szoftver gördülékenyen működik együtt az Roland tintasugaras nyomtatókkal és kompatibilis a Windows 7, Vista és XP operációs rendszerekkel.  


Azon túl, hogy minden új modellünkhöz mellékeljük, a VersaWorks 4.8 ingyenesen elérhető minden Roland tintasugaras nyomtatót használó korábbi ügyfelünknek a Roland@NET szolgáltatás használatával.


A VersaWorks jól kihasználható funkciói számos olyan nyomtatási opciót tartalmaznak, melyekkel minden megrendelés kivitelezhető.  A felhasználók választhatják a nagysebességű üzemmódot szalagcím nyomtatásához, a MAX Impact beállítást élénk színű kültéri grafikákhoz és az Artistic üzemmódot kivételes minőségű beltéri grafikákhoz. A VersaWorks szoftver különböző adatnyomtatási feladatokat is lehetővé tesz, támogatja legfeljebb négy Roland eszköz egyidejű használatát és támogatja a Roland GX sorozatú vágógépeit is. További elérhető funkció még a beépített ICC profil támogatása, a festékszint beállító eszközök, az egyszerű ellenőrzési képességek, valamint fejlett kivágási, levágási és beágyazási opciók.  Az előzetes festék-kalkulátor megbecsüli, hogy mennyi festékre lesz szükség az egyes nyomtatási feladatokhoz, így a nyomtatás folyamatosan, felügyelet nélkül folyhat.